Bukkestilladser

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Der findes forskellige typer af stilladser. I denne guide vil vi stille skarpt på bukkestilladser og forklare, hvad det er for en type, hvordan du opsætter det, prisen for et, fordele og ulemper og meget mere.

Indholdsfortegnelse:

    • Hvad er et bukkestillads?
    • Hvor stort er et bukkestillads?
    • Hvilke materialer er et bukkestillads lavet af?
    • Hvornår bør du anvende et bukkestillads?
    • Hvem bør anvende et bukkestillads?
    • Hvordan opsætter man et bukkestillads?
    • Hvilke regler og krav gælder for et bukkestillads?
    • Bukkestillads vs. andre typer af stilladser
    • Prisen for et bukkestillads
    • Skal du købe eller leje et bukkestillads?
    • Hvor kan man købe et bukkestillads?
    • Hvad skal man være opmærksom på, når man køber et bukkestillads?
    • Hvilke bukkestillads mærker findes der?

Hvad er et bukkestillads?

Et bukkestillads – også kaldet facadestillads – er et midlertidigt stillads, der ofte bruges til facade- eller tagarbejde. Det kan dog også sagtens bruges til andre former for arbejde som f.eks. vinduer, kælderindgang og trappeopgange.

Bukkestilladset findes i mange størrelser og højder, alt efter hvilket arbejde det skal bruges til. Du kan derfor sagtens finde et bukkestillads, der passer til dit behov og din opgave.

Hvor stort er et bukkestillads?

Det afhænger naturligvis af, hvilket arbejde du skal udføre. Men generelt er der tre forskellige størrelser af bukkestilladser:

Mindre bukkestillads: Denne type er ofte 2-4 meter høj og har en platform på 1,25 meter. Det er denne type, der bruges til mindre opgaver som f.eks. vinduespudsning eller rengøring af facaden.

Mellem bukkestillads: Denne type er ofte 4-8 meter høj og har en platform på 2,5 meter. Det er denne type, der bruges til mellemstore opgaver som f.eks. maling og overfladebehandling af facaden eller taget.

Stort bukkestillads: Denne type er ofte 8-12 meter høj og har en platform på 3,5 meter. Det er denne type, der bruges til store opgaver som f.eks. renovering og istandsættelse af facaden eller taget.

Hvilke materialer er et bukkestillads lavet af?

Bukkestilladser består ofte af enten aluminium eller stål. Aluminium er det letteste materiale, hvilket gør det nemmere at flytte rundt på. Det er dog også det dyreste materiale. Stål er derimod det billigste materiale, men samtidig også det tungeste, hvilket kan gøre det svært at flytte rundt på.

Hvornår bør du anvende et bukkestillads?

Du bør anvende et bukkestillads, når du skal udføre arbejde på en facade eller et tag. Det kan f.eks. være vinduespudsning, rengøring af facaden og overfladebehandling af taget.

Hvem bør anvende et bukkestillads?

Bukkestilladser er ofte forbeholdt det professionelle stilladsfirma eller håndværkeren. Det skyldes, at der er stor risiko for ulykker, hvis man ikke ved, hvordan man skal opsætte og bruge et bukkestillads korrekt. Såfremt man har et stilladscertifikat fra et kursus, er det tilladt som privatperson at opsætte, justere og nedsætte et bukkestillads.

Hvordan opsætter man et bukkestillads?

Det er svært at sige helt præcist. Som hovedregel er det vigtigt, at du følger producentens vejledning og anvisninger, når du opsætter dit bukkestillads.

Hvilke regler og krav gælder for et bukkestillads?

Der findes en række regler og normer, som skal overholdes, når man opsætter et bukkestillads i Danmark. Disse regler og normer er bl.a. defineret af Arbejdstilsynet. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at følge producentens vejledninger og anvisninger, når du opsætter et bukkestillads, fordi producenten har taget højde for Arbejdstilsynet.

Nogle af reglerne er bl.a.:

    • Påmonteret gelænder, fodlister og diagonaler er et krav
    • Det er kun uddannet stilladsarbejdere, som må opsætte, nedsætte og ændre på stillads, der har en højde på over 3 meter
    • Det er et krav, at stillads stilles på et jævnt underlag

Læs mere om regler, krav og sikkerhed ved opstilling og arbejde med fra bukkestilladser hos Arbejdstilsynet.

Bukkestillads vs. andre typer af stilladser

Der findes mange forskellige typer af stilladser, og det kan være svært at vælge den helt rigtige type til din opgave. Derfor har vi lavet en oversigt over de mest almindelige typer af stilladser samt deres fordele og ulemper:

Bukkestillads: Fordele – meget fleksibel; nemmere at flytte rundt på. Ulemper – dyrest i anskaffelse og vedligeholdelse.

Murerstillads: Fordele – billigst i anskaffelse og vedligeholdelse. Ulemper – mindre fleksibel; svært at flytte rundt på.

Facadestillads: Fordele – mellem disse to typer; nemmere at flytte rundt på end et murerstillads. Ulemper – dyrest i anskaffelse og vedligeholdelse.

Prisen for et bukkestillads

Det afhænger naturligvis af størrelsen og typen af dit bukkestillads, hvor meget det koster. Men generelt kan du forvente at betale mellem 10.000 og 20.000 kroner for et bukkestillads i en normal størrelse. Hvis du kun ønsker ét bukkestillads bestående af to bukke, én platform og dække kan du forvente at komme af med omkring 2-4.000 kr.

Skal du købe eller leje et bukkestillads?

Det afhænger af, hvor ofte du planlægger at bruge et bukkestillads. Hvis du kun har behov for at bruge det lejlighedsvis, kan det være en fordel at leje et bukkestillads. Men hvis du har planer om at bruge det mere regelmæssigt, kan det være en fordel at købe et.

Hvor kan man købe et bukkestillads?

Du kan købe et bukkestillads hos de fleste byggemarkeder eller håndværkerforretninger. Du kan også finde flere online forhandlere, der sælger bukkestilladser, heriblandt Stigefabrikken.dk som har Danmarks største og billigste stillads-sortiment. Desuden tilbyder de prismatch; så finder du samme produkt billigere andetsteds, matcher de prisen.

Hvad skal man være opmærksom på, når man køber et bukkestillads?

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du køber et bukkestillads. For det første skal du sikre dig, at stilladset har den rette sikkerhedsgodkendelse. Dette garanterer, at stilladset er i overensstemmelse med de gældende regler og normer. For det andet skal du sørge for at have den rigtige type og størrelse bukkestillads, der passer til din opgave. Det er vigtigt, at du altid følger producentens vejledninger og anvisninger for at undgå ulykker.

Hvilke bukkestillads mærker findes der?

Der findes et utal af forskellige bukkestillads mærker på markedet, og det kan være svært at vælge det rigtige mærke til din opgave. Derfor har vi lavet en oversigt over nogle af de mest populære bukkestillads mærker:

Jumbo: Jumbo er et af de førende producenter af bukkestillads i Europa. Deres produkter er kendetegnet ved høj kvalitet, pålidelighed og sikkerhed.

Zarges: Zarges blev grundlagt i Tyskland i 1931 og er i dag én af verdens førende producenter af aluminiumsstilladser. Forskellen på Jumbo og Zarges bukkestilladser er, at Zarges stilladser er lettere.

Wibe: Det som er særligt ved Wibe, er at producenten tester sit stillads helt ned til mindste detalje. F.eks. testes nogle af produkterne ved at køre en lastbil over dem. Wibe er nok mest kendt for sine tagstilladser.

Altrex: Altrex er en hollandsk producent af stilladser, trapper og lift. Deres produkter er kendt for at være enkle og brugervenlige.

Custers: Custers er en dansk producent af stilladser, der blev grundlagt i 1953. Deres produkter er kendetegnet ved god kvalitet og sikkerhed.